Ознака: азески

Азески именуван за придружен член на Европскиот економски и социјален комитет...

Претседателот на Стопанската комора Бранко Азески е именуван како придружен член на Европскиот економски и социјален комитет (ЕЕСК) за 2024 година, во рамки на...

Бранко Азески го презеде раководењето со Асоцијацијата на балканските комори

На седницата на Генералното собрание на Асоцијацијата на балканските комори (АБК) што се одржа на 13 декември (среда) во Солун, Грција, беше потврден изборот...

Азески избран за претседател на Асоцијацијата на Балкански комори

Асоцијацијата на Балкански комори е здружение на 10-те стопански комори од Балканскиот регион (членки и не-членки на европската Унија), кое следната година ја одбележува...

Азески во Софија бара чаре за новата давачка

Претседателот на Стопанската комора, Бранко Азески, кој е и потпретседател на Коморскиот инвестициски форум на Западен Балкан (WB6 CIF), денеска во Софија ќе оствари...

Азески: Бизнисот се прилагодува да не увезува работна сила, некаде со...

Бизнисот се прилагодува да не увезува странска работна сила, вели претседателот на Стопанската комора, Бранко Азески, кој одговараше на прашање на МИА како во...

Бизнисот бара одговорност од функционерите, укинување на управните одбори и ревидирање...

Да се подигне на највисоко ниво одговорноста на функционерите и административците, да се заштити земјата од злоупотреба на моќ, да се укинат управните одбори...

Азески: Доста констатации, дајте решенија

Ценејќи го севкупниот амбиент создаден на меѓународен план, тешките регионални проблеми и состојбите кај нас, а во контекст на постојните кризи од 2008 година...

Клучна опасност за економиите во овој момент се инфлацијата и владеењето...

Инфлацијата, енергетиката, зелената агенда и новите иницијативи за елиминирање на административните пречки во регионот на Западен Балкан и постепеното приклучување на компаниите кон единствениот...

Регионалниот развој е основа за понатамошниот развој на државите од Западен...

Регионалниот развој е основа за нашиот понатамошен развој на државата и на економијата, а Коморскиот инвестициски форум (КИФ) е гласот на приватниот сектор на...

Комората оваа недела домаќин на најуспешните фирми во регионот

Автор: Бранко Азески, претседател на Стопанска комора Алуминиј – Мостар ,Тиквеш Кавадарци, Кактус Косово, Салвео Србија, Зорка Србија, Алкалоид Скопје, Нелт Србија, Фалмовит Босна и...