Ознака: адут

Секој полуфиналист има адут и во статистиката

Хрватска има најдобра одбрана, Шпанија најефикасен напад и најмногу стрелци на барем 10 гола, Норвешка го има првиот стрелец и асистент, како и игра...

Љубљана со адут за блокирање на влезот во шенген-зоната

До целосниот влез во шенген-зоната, Република Хрватска ќе мора да ја добие поддршката од Франција и од Германија за да го смири бунтот на...

Овој пат адутот може да биде шут-карта

Што е она што вистински и реално може да се каже, се разбира и да се стори, од страна на кандидатите, без притоа да...

Американските нуклеарки адут во односите помеѓу Вашингтон и Анкара

Администрацијата на претседателот Доналд Трамп изминатите денови повторно ги разгледува плановите за преместување на нуклеарните бомби „б-61“ од базата Инџирлик, која се наоѓа на...

Социјалистичката кауза адут на демократските кандидати за претседател на САД

Демократскиот социјализам има нагорен тренд како политичка сила во американскиот живот. Социјалистичките идеи се сѐ попопуларни во САД, што е видлив факт низ анкетите....