Фото: Твитер/Министерство за одбрана на Украина

Украина ги објави најновите податоци за бројот на загуби што Русија ги претрпела од почетокот на војната.

Украинците тврдат дека загинале 40.670 руски војници, а уништени се 3.995 оклопни возила.

Официјален Киев тврди дека се уништени и 190 руски хеликоптери, 1.759 тенкови и 222 авиони.