Неонацистката Беате Чепе денеска е осудена во Германија на доживотна казна затвор поради убиствa, кои ги сторила како член на неонацистичката група НСУ. 

Германскиот суд ја прогласи за виновна по 10 точки од обвинението за убиство на 10 лица, осум Турци, Грци и германска полицајка, а убиствата се случиле во период од 2000 до 2007 година.

Таа негираше дека е одговорна за убиството на Уве Бенхарт и Уве Мундлос, кои извршија самоубиство во 2011 година, кога полицијата случајно ја откри неонацистичката група.

Чепе изјави дека не чувствува морална одговорност, бидејќи не ги спречила.