Минатиот петок во Вухан, главниот град на провинцијата Хубеи, започна 23-от меѓународен саем за автомобили „Вухан 2023“, со повеќе од 1.000 автомобили изложени на простор од 140.000 квадратни метри.
Како една од важните бази за истражување и развој во производството на автомобили, вкупната вредност на производството и сервис на автомобили во Вухан надмина 300 милијарди јуани (41 милијарда долари).
Саемот за автомобили во Вухан исто така стана важна платформа за производителите на автомобили да ги прикажат своите врвни технологии, перформанси и оригиналност.