Домување

Таблетите за машини за миење садови се дизајнирани да се справуваат со тврда вода, дамки и маснотии од храната, така што не е изненадување што многу луѓе ги користат за чистење и надвор од машината за миење садови.
Рерна: Секогаш е тешко да се исчистат остатоците од храна, особено кога станува збор за внатрешноста на рерната. Користете таблета за машина за миење садови натопена во топла вода за лесно да го исчистите стаклото и вратата на рерната и да го вратите стариот сјај.
Садови и тави: На ист начин како и за вратата на вашата рерна, таблетата за машина за садови лесно ги чисти и изгорените тави.
Мијалник: Неверојатно е колку брзо дното на вашиот мијалник може да се извалка. Гребаниците од тенџерињата и тавите и промената на бојата од темните течности може да направат дури и најчистиот мијалник да изгледа валкан. Само истурете малку топла вода во мијалникот и истријте ја таблетата за машина за миење садови по мијалникот. По некое време, исплакнете со топла вода.
Тоалет: Кога е време да се справите со бањата, почнете со фрлање таблета за миење садови во тоалетната школка. Потоа исчистете ги мијалникот, подот и тушот, оставајќи го тоалетот за крај. На тој начин таблетата ќе има време малку да се раствори и чистењето на тоалетната школка би требало да биде лесно.