Фото: Пиксабеј

Домување

Појавата на индукциските рингли донесе мала револуција во начинот на кој ја приготвуваме храната, но на многумина им предизвика и главоболки кога станува збор за нејзиното одржување.
Чувствителната површина на индукциската плоча забранува употреба на груби и абразивни средства за чистење. Наместо тоа, се претпочита да се користат специјализирани средства.
Некои производители на индукциски рингли имаат свои посебни средства, а повеќето рингли може да се чистат со комбинација од сода бикарбона и оцет.
Најлесен начин да ја исчистите индукциската плоча е да го правите тоа по секоја употреба, за да спречите тврдоглави дамки и изгорени делови од храна што треба да се изгребат.
Таблата мора да биде ладна на допир пред да го испрскате средството за чистење. Испрскајте ја штицата со оцет и оставете ја да отстои 10 минути. На испрсканите делови од штицата додајте сода бикарбона и оставете ја содата да почне да пени. Поминете преку панелот со чиста и навлажнета крпа од микрофибер и темелно отстранете го средството за чистење. Потоа полирајте го панелот до сјај со друга чиста и сува крпа од микрофибер.