Ден на зоо-негувателите/ Фото: Горан Анастасовски

Денеска е Светски ден на зоо-негувателите, празник што се слави во сите држави.

Овие луѓе од Скопската зоолошка градина пожртвувано се грижат за животните исто како за свои деца. Тие се тука за нив 24/7, дури и кога не се на работа.

Фотографии: Горан Анастасовски