По изведба на градежни активности на мостот кај Безистенот констатирано е дека има оштетеување на еден од носачите. Поради тоа локалната самоуправа пристапи кон решавање на проблемот.

Поради безбедносни причини, мостот преку кој се одвива мошне фреквентен сообраќај е привремено затворен и сообраќајот ќе се одвива со променет режим. М.М.