Во вечерните часови на 13 октомври во скопската полиција било пријавено дека на подрачјето на општина Аеродром, 48-годишниот С.Б. од село Кучевиште бил физички нападнат од 19-годишниот А.Ѓ. од Скопје.

Од МВР информираат дека сочинет е записник за константиран прекршок по член 12 од Законот за прекршоците против јавниот ред и мир, кој се однесува на физички напад на јавно место.