Фото: Дарко Андоновски

Судијката на рочиштето за „Рекет“ нареди да се отстрани поранешната шефица на СЈО Катица Јанева од судницата, откако таа почна со недолични коментари.

Јанева ѝ се обрати на својата поранешна колешка со недолични зборови, пред да биде отстранета од судницата.

По завршувањето на сведочењето на обвинителката Лиле Стефанова, полицајците ѝ пријдоа за да ја извадат од судницата, а Јанева со смеење се обрати кон новинарите.

– Мачето ѝ го возев, затоа ли не ѝ чинам – кажа Јанева.

Јанева со полициска придружба беше однесена во друга просторија, до судницата, откако се расплака.