Во скопската полиција вчера било пријавено дека пред трговски центар на подрачјето на Карпош бил нарушен јавниот ред и мир.

Како што информираат од МВР, пред трговскиот дошло до физичка пресметка помеѓу Е. С. (30), А. С. (35), женските лица И. З. (55), М. Ќ. (41), С. М., Л. Д. (55) и две малолетнички, од една страна, и Б. Х. (41) од друга, сите од Скопје.

Сочинети се записници за констатиран прекршок од Законот за прекршоците против јавниот ред и мир.