Фото: Игор Бансколиев

Одбраната ќе има можност да му поставува прашања на повиканиот вештак, судењето за случајот „Ласкарци“ кое продолжува денеска во Кривичниот суд.

Судењето за овој предмет го води судечкиот совет на чело со судијката Диана Груевска – Илиевска.

Животот го загубија 16 лица, а 37 беа повредени во тешката сообраќајна несреќа која се случи лани на 13 февруари.