По повеќе од три часа на распит, полицијата направи и претрес во возилото „пасат“, кое неофицијално припаѓа на обезбедувањето на Сашо Мијалков.

Полициски службеници од Полициската станица Кисела Вода целосно го проверија возилото на обезбедувачите.

Од возилото се запленети телефони „aјфон“, актовки со документи, торби, кои се внесени во станицата. Не е познато кому му припаѓаат овие предмети.

Лицата што го обезбедуваа Мијалков се на распит бидејќи нивниот шеф избега и по него е распишана потерница. Освен обезбедувањето, во станицата се и неговата сопруга Александра Мијалкова, како и син му Јордан Мијалков. Непознато е што се случува во станицата и дали полицајците извлекле информации за локацијата на Сашо Мијалков. Распитот засега му е завршен само на Влатко Мијалков, брат на избеганиот Сашо.

За Мијалков е распишана и меѓународна потерница поради сомневање дека тој не е во државата.