Тројца новинари, кои пишуваа сторија за изборите во 2011 година, требаше да добијат прекршочна пријава за нарушување на јавниот ред и мир, а не да им се прифати сведочењето во СЈО, истакна денеска адвокатката на Катерина Велоска, обвинета во предметот на СЈО „Титаник“, во воведните зборови од процесот.

Таа во судницата кажа дека Судот не требало да ги земе во предвид сведочењата на новинарите Младен Чадикоски, Сашка Цветкоска и Наташа Стојановска, бидејќи додека ја создавале својата новинарска сторија за изборите, се јавувале кај гласачи и се претставувале дека се од центарот за комуникација на ВМРО-ДПМНЕ.

Одбраната на Велеска смета дека тие сториле прекршок против јавниот ред и мир.