Полицијата поднесе кривична пријава против 26-годишно лице од Неготино поради оштетување и навлегување во компјутерски систем.

Во текот на минатиот месец тој пронашол платежна картичка во такси-возило.

Од полицијата велат дека пријавениот со картичката купувал разновидна стока и стекнал противправна имотна корист.