Црна Гора го прошири списокот на земји чии граѓани имаат право да влезат во земјата без ограничувања.

Од утре граѓаните на Азербејџан, Белорусија, Канада, Русија, Украина и на Зимбабве може да дојдат во Црна Гора, без ограничувања, пренесува „Вјести“.
Македонија сè уште не е на проширениот список.