Противниците на епидемиолошките мерки во Австрија ги канат граѓаните на протестна забава на новогодишната ноќ.

Бидејќи сегашните епидемиолошки мерки ја спречуваат корона-забавата, бидејќи работното време на угостителските објекти е ограничено до 22 часот, противниците на мерките преку каналот Телеграм повикуваат на собири на 31 декември.

Граѓаните преку Телеграм се повикуваат да пријават што повеќе протести за 31 декември, за да можат да ја дочекаат Новата година на улица.

Инаку, следниот голем протест против антимерките е најавен за 8 јануари, кога се очекува Австријците да се вратат од зимскиот одмор.