Напивки за поквалитетен сон

Медицински совет Истражувањата покажаа дека на возрасните луѓе им се потребни седум и повеќе часа сон. Исто така, има неколку напитоци што можат да го...

Колку често треба да се менува четкичката за заби

Медицински совет Четкичката за заби најверојатно е предмет што најмногу го користиме во одржувањето на личната хигиена. Поради тоа, важно е да се знае кога...

Вежби што се клучни за здравјето на мозокот

Медицински совет Најдобар начин да го подобрите здравјето на вашиот мозок е да поминувате неколку минути секој ден правејќи вежби со клекнување или други вежби...

Како да ги ублажите симптомите на алергијата на полен

Медицински совет Потоплите денови што доаѓаат ќе им донесат многу проблеми на лицата што имаат алергија на полен. За среќа, со следниве неколку чекори можете...

Предупредувачки знаци дека сте претерале со витаминот Д

Медицински совет Витаминот Д помага за регулирање на количеството калциум и фосфат во организмот, па неговиот недостиг може да доведе до голем број проблеми. Научниците...

Навики што предизвикуваат стрес

Медицински совет Стресот кај луѓето не го поттикнуваат само надворешните влијанија туку често самите себеси се доведуваме до стресни ситуации поради лошите навики, за кои...

Што се случува во организмот ако спиете со вклучен телевизор

Медицински совет Добриот сон е еден од најважните фактори за добро здравје, но кога заспивате пред телевизорот, тоа не е можно. Иако многумина сметаат дека...

Витамините треба да се пијат во одредено време

Медицински совет Во зима имаме нагласена потреба да внесуваме повеќе витамини, за да го зајакнеме имунитетот и да спречиме настинки. Меѓутоа, многу е важно кога...

Како да се справиме со стресот на работа

Медицински совет Неодамнешни истражувања во Велика Британија покажаа дека луѓето во просек имаат 28 часа прикриена прекувремена работа месечно, поради што е неопходно да се...

Регенерација на организмот по обилното јадење и пиење

Медицински совет Празниците веќе се зад нас, а тоа значи дека секој од нас барем малку претерал со славењето, односно со обилното јадење и пиење,...