Ако сте млади – следете ги препораките, ако сте возрасни – внимавајте

Коронавирусот предизвика смрт на 4.300 лица во светот, а повеќе од 66 илјади луѓе што беа заболени - оздравеа. Јакоб Таге Рамлинг, Нил Монро,...

Експертите откриваат кои предмети и јавни места се полни со бактерии и вируси

Секој ден, светските научници се обидуваат да дознаат повеќе за коронавирусот со цел да најдат вакцина и да прекинат неговото ширење. Група здравствени експерти...

Италијански лекар што работеше во Кина дава совети за избегнување на заразата

Кинеската влада назначи италијански лекар што работеше во болница во Шенжен да се приклучи на студиската група за изучување на коронавирусот, по што тој...

Како се пренесува коронавирус и како да се заштитите?

Светската здравствена организација објави видео на кое е објаснето како се пренесува ковид-19 и како да се заштитите. https://www.facebook.com/zdravstvomk/videos/618206872358964/

Франција предупреди дека кокаинот не штити од коронавирус

Француската влада беше принудена јавно да ги негира лажните тврдења распространети на социјалните мрежи минатата недела дека кокаинот нè штити од ковид 19, болест...