Франција предупреди дека кокаинот не штити од коронавирус

Француската влада беше принудена јавно да ги негира лажните тврдења распространети на социјалните мрежи минатата недела дека кокаинот нè штити од ковид 19, болест...

Филипче апелираше да им се даваат точни информации на лекарите

Лекарите се тука да се грижат за нас. Да бидеме искрени со нив и да даваме точни и целосни информации на епидемиолошките анкети. Одговорноста...

Експертите откриваат кои предмети и јавни места се полни со бактерии и вируси

Секој ден, светските научници се обидуваат да дознаат повеќе за коронавирусот со цел да најдат вакцина и да прекинат неговото ширење. Група здравствени експерти...

Приказни од самоизолациjа

Голема лекција дека сите ние сме исти Мислам дека на многу луѓе, а и мене исто така, добро ќе ни дојде овој, не по наша...

ФАО: Нема докази дека добитокот и домашните миленици можат да го пренесат коронавирусот на...

Нема докази за вмешаност на животните (добиток и домашни миленици) во ширењето на коронавирусот и нема потреба за преземање на мерки што можат да...

Славниот астронаут Баз Олдрин има совети за Aмериканците во карантин

Баз Олдрин знае неколку совети за карантин. Откако се вратиле од Месечината во 1969 година, Олдрин, Нил Амстронг и Мајкл Колинс поминале 21 ден...

Карантинот е единствената превенција

Го читав економскиот план на државата и во делот за документи пишува дека доколку ви истекува личната карта, таа се продолжува до 31.8.2020 година....

Приказни од самоизолациjа

Ми недостига мaгијата на создавањето На 6 април 2020 година требаше да почне шеснаесеттиот „Танц-фест“. Полна сала, прекрасна публика, возбудлив танц на сцената. Аплаузи, споделени...

Препораки за пациенти со бубрежни заболувања, дијализа и трансплантиран бубрег

Коронавирусот може да претставува сериозна закана за пациентите со бубрежни заболувања, особено за пациентите кои се на дијализа или се со трансплантиран бубрег. За таа...

Експертите ги повикуваат пушачите да ги остават цигарите поради коронавирусот

Здравствените експерти ги предупредуваат пушачите да ги остават цигарите и тутунските компании да престанат да произведуваат и продаваат производи од тутун, за да се...