Сонот за вакцина против коронавирус

Ако добиеме вакцина против коронавирус, светот веднаш ќе стане побезбеден и поспокоен. Токму тоа е целта на вакцините Автор: Д-р Пери Клас Њујорк тајмс Сонувам за денот...

Црквите изнаоѓаат креативни начини да ја шират пораката и во карантин

Италијанските свештеници согледаа дека социјалните мрежи можат да бидат „инструмент за молитва“, но другите држави не го следат нивниот пример Свештеникот од венециското одморалиште Бибионе,...

Масовното надгледување вклучено во борбата со прикриениот непријател

Израел во име на јавното здравје и ограничување на ширењето на коронавирусот почна со ускратување на граѓанските слободи на неговите граѓани, тврди „Форин полиси“....

Однесувајте се како веќе да имате коронавирус

Две третини од случаите на ковид-19 би можеле да потекнуваат од луѓе чија инфекција се уште не е детектирана, се наведува во новото истражување...

Европските доктори ги повторуваат грешките од Вухан

Како што се зголемува бројот на заразени од коронавирус во Европа, кинески Вухан каде што изби заразата, гледа загрижувачки знаци за повторување на сличните...

Богатите не жалат пари итајќи да ја победат забраната на Трамп

Како да се вметнат на листата на приватните летови пред забраната за патување од Европа кон САД што стапува во сила денес на полноќ,...

Медицинска сестра од Италија: Во оваа војна не можеме да се бориме со традиционално...

Медицинскиот персонал во Италија опишува огромен притисок, налик на оној од воени услови, во борбата за лечење на пациентите, пренесува „Гардијан“. Медицинска сестра од...