Помладиот брат на ковид-19 ќе биде многу посилен

Студијата на 33 страници од здружен тим автори, научници од Националната лабораторија во Лос Аламос, Њу Мексико, САД, има елементи што ги успокојуваат граѓаните,...

Научниците ги повикуваат членките на Г7 да бидат поподготвени за следната пандемија

Научниците ги повикаа членките на Г7 да преземат итна акција за справување со неподготвеноста на светот за следната пандемија, предупредувајќи дека земјите во развој...

Германска студија покажа дека коронавирусот не може да опстои во воздухот

Ширењето на коронавирусот во Германија, но и во светот, предизвикува несигурност и неизвесност кај граѓаните, но охрабрувачки вести пристигнуваат од Центарот за вирусологија во...

Бергамо се мачи да ги лекува заболените, но и да се погрижи за починатите

Италијанските воени камиони изнесоа 75 мртовечки ковчези од Бергамо, откако пред три дена изнеоа 65, бидејќи крематориумот на градските гробишта не може да ги...

Во италијанско гратче запрено ширењето на коронавирусот

Успехот го нагласува значењето на тестирањето и на изолирањето на „здравите“ ширители на заразата, односно оние што немаат видливи симптоми. Ваквиот пристап беше поддржан...

Предупредувањата на Бил Гејтс го направија цел на теориите на заговор за ковид-19

Во изминатава деценија Бил Гејтс предупредуваше за отстуството на подготвеноста и на постоење на организирани системи за справување со закани од заразните болести кои...

Како би можел да изгледа вториот бран?

Светот почнува да ги ублажува рестрикциите воведени за спречување на ширењето на пандемијата. Лидерите, државите и градовите увидоа дека немаат избор освен да се...

Како „Тројцата мускетари“ ѝ помогнаа на Грузија да се справи со коронавирусот

Грузија е меѓу 15-те држави надвор од Европската Унија, кои блокот ги смета за доволно безбедни за да ги отвори своите граници за нив....

Ковид-19 ќе го промени човечкиот род

Наполнив 61 година претходната недела и сега спаѓам во категоријата на милиони постари лица кои се подложни на висок ризик на вирусот ковид-19. За...

Коронавирусот донесе темни облаци над омиленото прибежиште на Трамп

Мар а Лаго, омилениот имот на претседателот, одеднаш се најде под сомнение дека е извор на ширењето на коронавирусот меѓу елитите во САД и ширум...