Фото: Икеа-Фејсбук

Шест клиенти на „Икеа“ и дваесетина вработени завршија на импровизирана забава во Данска, откако беа блокирани од снежна бура, која ги принуди да ја поминат ноќта во продавница.

Големите насипи на снег ги заробија клинетите и вработените во продавницата во Алборг, па тие не можеа да се вратат во своите домови и топли кревети.

Но, наместо да се обидуваат да се вратат низ снегот, на клиентите и на персоналот им беше дадена можност, која ретко се случува во животот, да преноќат една ноќ во салонот за мебел во продавницата.

– Спиевме на мебелот во нашиот изложбен салон на првиот кат, каде што имаме кревети, душеци и софи – изјави менаџерот Питер Елмроуз за данскиот весник „Екстра Бладет“.

Тој рече дека клиентите можеле да го изберат точниот кревет што размислувале да го купат и да го пробаат, а сите ја минале ноќта јадејќи и гледајќи телевизија. Тие велат  дека поминале одлично и дека ноќта била забавна.