Астероидот во облик на череп, кој мина крај Земјата во октомври 2015 година (токму во периодот пред празникот Ноќта на вештерките), ќе се врати во почетокот на ноември, објави „Хафингтон Пост“.

Официјалното име на астероидот е „2015 B-145“, а научниците на НАСА го нарекуваат и „Големата тиква”. Се работи за тнр. „мртва комета”.

Пред три години, на радарските снимки на опсерваторијата Аресибо во Порто Рико, тој навистина наликуваше на череп.