Bо центарот на населбата Ѓорче Петров почна снимањето на краткометражниот игран филм „Нитаму-ниваму“ (Turbo-net), по сценарио и во режија на Надежда Панова. Филмот е во македонско-швајцарска копродукција и поддржан е од Агенцијата за филм и од регионалниот филмски фонд „Синефором“ од Женева.
Актерскиот тим е таписерија на млади и искусни глумци, како Катина Иванова, Валентина Грамосли, Соња Михајлова, Сашо Тасевски, Исидор Јовановски, Илија Волчески, Ивана Павлаковиќ, Игор Трпчевски, Петар Стојанов, Надица Дојкоска, Петар Горко и Матео Матевски, познат меѓу најмладите од серијата „Зоки Поки“.
Филмот ја кажува приказната за едно вообичаено македонско семејство и предизвиците со кои се соочуваат неговите членови по смртта на таткото, сопственик на првото интернет-кафуле во градот „Турбонет“, дигитална игротека за деца и возрасни, центар на социјалниот живот на почетокот на векот.
Снимањето ќе продолжи во населбата Водно, во Скопје, а премиерата е планирана за пролетва.