Ознака: Змискиот

Змискиот Остров: и без змии и без војска, но со интересна...

Според античкиот грчки писател Дионисиј Перигетес, причината што островот го добил тоа име е дека, наводно, биле пронајдени змии на островот, кои биле бели...