Ознака: во областа Елгејо-Мараквет

Во Кенија се урна хеликоптер со шефот на вооружените сили на...

Хеликоптер со неколку воени функционери, меѓу кои и шефот на воените сили, генерал Френсис Омонди Огола, се урна денеска во областа Елгејо-Мараквет, 400 километри...