Ознака: топлотни

Годинава сончевите удари им предизвикале смрт на над 15.000 Европејци

Светската здравствена организација (СЗО) вклучи тревога поради климатските топлотни бранови Светската здравствена организација објави дека повеќе од 15.000 луѓе досега починале во Европа поради жештините...