Ознака: Томос за автокефалност

Поглаварот на МПЦ-ОА Стефан до вселенскиот патријарх Вартоломеј по повод неговиот...

Поглаварот на Македонската православна црква – Охридска архиепископија, митрополит скопски, архиепископ охридски и македонски и на Јустинијана Прима, г.г. Стефан. упатил телеграма со честитка...

Патот до автокефалност: Со кое име ќе ни биде признаена црквата?

Како ќе биде запишана МПЦ-ОА, дали го загуби правото на придавката македонска? Кои се канонските правила за издавање томоси? Именувањето на Македонската православна црква-Охридска Архиепископија...