Ознака: тироидна жлезда

Каква е улогата на тироидната жлезда во бременоста и што ако...

Автор: Д-р Марија Коцева, ПЗУ „Д-р Ложзанковски“ Тироидната жлезда е многу мал орган налик на пеперутка лоцирана на предниот дел од вратот, која продуцира хормони...

Знаци дека нешто не е во ред со тироидната жлезда

Главната задача на нашата тироидна жлезда е да произведува хормони што го регулираат метаболизмот на телото и со тоа влијаат на речиси сите функции...