Ознака: Теона Стругар Митевска

Теона Стругар Митевска се враќа во Венеција со новиот филм

По „Најсреќниот човек на светот“, Теона Стругар Митевска се враќа во Венеција со својот најнов филм „21 Ден до крајот на Светот“ во програмата...

Светска кинодистрибуција на „Најсреќниот човек на светот“

Филмот „Најсреќниот човек на светот“ на Теона Стругар Митевска продолжува да го освојува светот, по светската премиера на Филмскиот фестивал во Венеција и Торонто...

Концептот на простувањето е единствен начин да се справиме со траумата

Елма ни беше важно да ја разбереме психата кај негативецот, на оној што пукал и убил, не за да го одoбриме тоа, туку за...