Ознака: Теодосиј

Стоби – градот што бил посетен од римскиот император Теодосиј

Занимливости Во историските извори, античкиот град Стоби првпат се споменува од страна на римскиот историчар Тит Ливиј, кога ја опишува победата на македонскиот крал Филип...