Ознака: Тајвансски теснец

Американската и канадската морнарица спроведуваат ретка заедничка мисија низ Тајванскиот теснец

Американски и канадски воени бродoви навлегoa во Тајванскиот теснец, соопшти американската морнарица, во ретка заедничка мисија на чувствителната морска патека во време на зголемени...