Ознака: стандард и пурс

Стандард и Пурс: Денарот е стабилен, банкарскиот сектор соодветно капитализиран

Денарот останува стабилен, а во следниот период не се очекуваат притисоци врз девизните резерви. Здравоста на банкарскиот систем е зачувана, при што капитализираноста е...

„Стандард и Пурс“: Денарот и банкарскиот систем и натаму се стабилни

Курсот на денарот е стабилен, девизните резерви минатата година се зголемени, додека банкарскиот систем, исто така, е стабилен. Ова се заклучоците за монетарниот дел...