Ознака: собирање потписи

Почнува собирањето потписи за кандидати за претседател и за пратеници

Рокот за собирање потписи за кандидати за претседател и за кандидати за пратеници започнува денеска и ќе трае до 8 март, согласно роковниците на...

До ДИК досега седум изјави за прифаќање иницијатива за собирање потписи...

До Државната изборна комисија (ДИК) досега се поднесени вкупно седум изјави за прифаќање на иницијатива за собирање потписи за кандидирање за Претседател на Македонија....