Ознака: раст на платите

МФ: Во процес на преговори е Општ колективен договор кој ќе...

Владата се залага за зголемување на сите плати во државата, со цел подобрување на животниот стандард на граѓаните. Поткрепа за ова е континуираниот раст...

Битиќи: Рекордна просечна плата од 34.925 денари, во наредните месец дополнителен...

Просечната исплатена нето плата по вработен во Република Северна Македонија според официјалните податоци на Државниот завод за статистика за месец март 2023 година, е...