Ознака: Прљаво казалиште

Прв концерт на Даворин Боговиќ од „Прљаво казалиште“ во Македонија

„Сцена продукција“ оваа година ќе го одбележи својот втор роденден со концерт. Првиот вокал и еден од основачите на еден од најпопуларните поп-рок состави...

„Прљаво казалиште“ го смени името во „Хоура група“

Веќе извесно време трае вистинска судска рашомонијада околу името на познатата хрватска група „Прљаво казалиште“, која пролетва остана без еден од нејзините членови, Тихомир...

Јасенко Хоура: „Прљаво казалиште“ не се распаѓа!

Можно е „Прљаво казалиште“ во иднина да дејствува во поинаков состав од оној во претходните години, но такви измени имало и досега и не...