Ознака: ОЛИМПИЗАМ

Само поранешни домаќини останаа во игра за организација на ЗОИ 2030

Шпанија ја повлече кандидатурата за ЗОИ 2030, па сега остануваат три града-кандидати за домаќини на тие зимски игри - Сапоро (домаќин во 1972 година),...

Македонија со тројца претставници на ЗОИ 2022

На Игрите во Пекинг, од 4 до 20 февруари, ќе настапат Ставре Јада и Ана Цветановска во нордиско скијање и Дардан Дехари во алпско...