Ознака: мозочен

Луѓето со крвна група А имаат најголем ризик од мозочен удар

Медицински совет Крвната група може да биде поврзана со веројатноста за ран мозочен удар, според новата метаанализа на повеќе од 600.000 пациенти во 48 студии. Наодите...