Ознака: „Лауреус

Наградите „лауреус“ за Ѓоковиќ, Бонмати, Белингем, Бајлс…

Ова бе­ше 25-то прог­ла­су­ва­ње на нај­до­бри­те, на кое при­сус­тву­ваа не­кои од нај­до­бри­те спор­ти­сти на пла­не­та­та за­ед­но со ми­на­ти­те спорт­ски ги­ган­ти, како и вли­ја­тел­ни лич­но­сти...

Кандидати од пет спорта за наградите „лауреус“

ИЗБОР НА НАЈДОБРИТЕ ЗА 2023 ГОДИНА Во конкуренција за наградите на светската спортска академија „Лауреус“, за најдобри во минатата година, се спортисти и спортистки од...

Награди „лауреус“ за Томпсон-Хера, Ферстапен, Брејди…

Спринт-сензацијата Томпсон-Хера постигна историски „дабл дабл“ на ЛОИ во Токио и стана првата жена во историјата што успешно ги одбранила титулите во трките на...

Ѓоковиќ, Верстапен, Барти и Ледецки меѓу номинираните за „Лауреус“

„Лауреус“, глобалното спортско движење кое ги слави најголемите светски спортисти, ги објави номинациите за спортски награди за изминатата година. Номинираните за 2022 година беа избрани...