Ознака: класичен

Ашват Каушик стана најмлад шахист што победил велемајстор

Тој го стори тоа на осум години, шест месеци и 11 дена, играјќи на турнир во класичен шах Ашват Каушик од Сингапур (1.892 рејтинг-поени, рангиран...