Ознака: Kонкурс

Kонкурс за краток расказ

„Нова Македонија“ распишува конкурс за краток расказ. Пропозиции: – расказите да не бидат подолги од 100 реда (три страници со новинарски проред или најмногу до 7.000 карактери) –...

Kонкурс за краток расказ

„Нова Македонија“ распишува конкурс за краток расказ. Пропозиции: - расказите да не бидат подолги од 100 реда   (три страници со новинарски проред или најмногу до 7.000...

Kонкурс за наградата за критика „Ладислав Баришиќ“

Здружението на ликовни критичари „АИКА-Македонија“ распишува конкурс за истражувачки проект од областа на ликовната критика во Македонија. Наградата има цел да понуди можност за...

Објавен конкурс за наградата „Ладислав Баришиќ“

Здружението на ликовни критичари АИКА Македонија распишува конкурс за истражувачки проект од областа на ликовната критика во Македонија. Наградата има за цел да понуди...