Ознака: Јованка Тренчевска

Во градинка се примаат само деца со примени три дози на...

Само децата со примени три дози вакцина можат да бидат примени во градинка, информираше денеска дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Јованка...

Тренчевска: Се чекаат информации од обвинителството за случајот со повреденото дете...

Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска денеска информира дека ќе се знае дали и како ќе се постапува за случајот со детето...

Не е предвидено линеарно зголемување на пензиите, нема да дозволам нарушување...

Оваа недела се очекува да биде готов извештајот на работната група за пензиите. Во мерките што ќе бидат донесени, како што изјави денеска министерката...

Во Иницијативниот одбор на протестите на пензионерите има политика, тврди Тренчевска

Нема политика кај дел од пензионерите, меѓутоа во Иницијативниот одбор има политика, името е ВМРО-ДПМНЕ. Сите членови на Иницијативниот одбор се токму од вашите...

Тренчевска: Барањата на пензионерите се разгледуваат едно по едно, наскоро ќе...

Очекуваме наскоро да има конкретни предлози од работната група и тие ќе бидат проследени до владата, изјави министерката за труд и социјална политика Јована...

Работиме на законски измени за повисока минимална пензија, рече Тренчевска на...

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска, денеска, во Владата, се сретна со претставниците на координативното тело за протести на пензионерите. Рече дека...

Мицкоски: Министерката ако не се согласува со одлуката на Владата за...

Владата носи одлука за спојување на концесија, а министерот во таа иста Влада вели дека ќе биде денеска заедно со тие луѓе коишто протестираат....

Тренчевска: Полот е биологијата, родот е она што општеството го наметнува...

Антиродовите движења, новиот предлог-закон за родова еднаквост и вистинската суштина на ова законско решение, расчистување на дилемите околу поимите пол, род и родов идентитет,...

Одредбата за 60-часовна работна недела би била неуставна доколку се однесува...

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска изјави дека со измените и дополнувањата на Законот за работни односи, поврзани со коридорите 8...

Се работи на стратегии за унапредување на родовата еднаквост, истакна Тренчевска

Одржана свечена седница во Собранието по повод 8 Март Одржана е свечена седница во Собранието по повод одбележување на 8 Март, како и одбележување 20...