Ознака: Јованка Тренчевска

Градоначалниците да обезбедат заменски воспитувачи и негуватели за градинките во кои...

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска смета дека Владата понудила добар процент на зголемување на платите за вработените во образованието и во...

Тренчевска: Во 25 градинки воопшто нема штрајк

Во 25 градинки во државата воопшто не се штрајкува. Штрајкуваат останатите 50 установи, односно 45 проценти заклучно со вчерашниот ден. Сите градинки функционираат речиси...

Тренчевска: Децата со аутизам да се вклучат во општествените текови

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска, вечерва ја поддржа иницијативата на Општина Струмица во одбележувањето на 2 април, Меѓународниот ден на децата...

Јавно ќе биде објавено кој не исплаќал повисоки дневници за работа...

Државниот инспекторат за труд (ДИТ) денеска ги почнал надзорите во оние прави субјекти кои согласно закон можат да работат во недела со цел да...