Ознака: Јованка Тренчевска

Тренчевска – Вал: Соработката со мисијата на ОБСЕ продолжува и се...

Родовата еднаквост, антидискриминацијата, лицата без лични документи, антикризните мерки и мерките за зголемување на вработеноста беа главните теми на денешната средба на министерката за труд...

За утврдување на минимална пензија ќе се разговара во 2023-та, најави...

Време е да се разговара за утврдување минимална пензија на ист начин како што имаме утврдена минимална плата, смета министерката за труд и социјална...

Ќе има греење за градинките, родителите да не се плашат, уверува...

Не треба да се плашат ниту родителите, ниту општините дека може да се доведе во случај да нема парно во градинките. Парно ќе има...

Нов општ колективен договор за јавниот сектор што ќе обезбеди раст...

Новиот општ колективен договор во јавниот сектор на кој се работи, ќе обезбеди поголеми права за работниците, а новата методологија ќе обезбеди постојан раст...

Тренчевска: Избран е медијаторот, наставниците да се вратат на работа

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска вечерва објави дека е избран медијаторот за спорот меѓу Министерството за образование и наука и Синдикатот...

Тренчевска: На вработените кои штрајкуваат ќе им бидат исплатени само придонеси

На вработените во образованието и детските градинки кои штрајкуваат државата ќе им исплати само придонеси, порача министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска....

Тренчевска: На СОНК им се важни само парите, не зборуваат за...

Очигледно дека на СОНК само парите им се важни. Не зборуваат за унапредување на правата на вработените, за условите за работа, кариерен развој и...

Градоначалниците да обезбедат заменски воспитувачи и негуватели за градинките во кои...

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска смета дека Владата понудила добар процент на зголемување на платите за вработените во образованието и во...

Тренчевска: Во 25 градинки воопшто нема штрајк

Во 25 градинки во државата воопшто не се штрајкува. Штрајкуваат останатите 50 установи, односно 45 проценти заклучно со вчерашниот ден. Сите градинки функционираат речиси...

Тренчевска: Децата со аутизам да се вклучат во општествените текови

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска, вечерва ја поддржа иницијативата на Општина Струмица во одбележувањето на 2 април, Меѓународниот ден на децата...