Ознака: Јилдиз Веапоска

Судскиот процес за родилката од Дебар ќе продолжи со супервештачење: Едвај...

Судскиот процес против тројцата лекари од струшката болница, гинекологот Мухамед Асани, неговиот син доктор Блертон Асани и доктор Лилјана Јованоска, обвинети за отстранувањето на...

Вештачењето побарано од одбраната на обвинетите за случајот Веапоска тврди дека...

Со вкрстено испрашување на вештакот, професор доктор Драге Дабески, кој на барање на обвинетите го изработи вештиот наод за отстранувањето на матка, јајник и...

Вештаци сведочеа за случајот со родилката од Дебар, оштетената кажа дека...

Со давање искази на тројца вештаци од Институтот за судска медицина денеска пред Основниот суд во Струга продолжи судскиот процес по предметот на родилката...

По третпат одложено рочиштето за случајот со родилката од Дебар, оштетената...

Во Основниот суд во Струга денеска по третпат беше одложено судењето за случајот со родилката Јилдиз Веапоска од Дебар, на која ѝ беа отстранети...