Ознака: ИНАЛКО

Македонскиот збор силно одекна во Париз

50 години Лекторат по македонски јазик на ИНАЛКО Македонскиот збор силно одекна во Париз, на Националниот интитут за ориентални јазици и цивилизации (ИНАЛКО), со меѓународниот...

Голем јубилеј – половина век од отворањето на Лекторатот по македонски...

50 години од отворањето на првиот лекторат по македонски јазик надвор од некогашната југословенска држава Голем јубилеј за македонистиката и за македонската држава – половина...

Македонскиот јазик вклучен во француски проект на ИНАЛКО

Македонскиот јазик е вклучен во важен француски проект посветен на сказните на Шарл Перо, кој се спроведува од страна на Националниот институт за ориентални...

Македонскиот јазик вклучен во француски проект на ИНАЛКО посветен на сказните...

Македонскиот јазик е вклучен во важен француски проект посветен на сказните на Шарл Перо, којшто се спроведува од страна на Националниот институт за ориентални...

Професорката Фроса Пејоска се избори македонистиката да биде признаена како уникатна...

Аплицирав затоа што од суштинско значење е македонските студии/македонистиката да бидат препознаени (признати) како „дисциплина“ во време кога македонскиот идентитет (јазик, историја и култура)...