Ознака: Ѓоко Велковски

Добив сознанија за 2.252 незаконски исплати на средства за социјална помош...

Министерот за труд и социјална политика во техничката Влада, Ѓоко Велковски, денеска информираше дека добил сознанија за злоупотреби на системот за социјална заштита со...

Со усогласувањето на пензиите ќе има статистичко покачување за пет проценти,...

Направена е пресметката за усогласувањето на пензиите, со кое ќе има статистичко покачување за пет проценти, информира денеска министерот за труд и социјална политика...

МТСП следи дали во градинките има прием на деца кои не...

При запишување на деца во градинка Министерството за труд и социјална политика се придржува кон исполнувањето на протоколите за вакцинирање против голема кашлица и...

Се вршат инспекции во градинките, не смее да има невакцинирани деца,...

Министерот Ѓоко Велковски, кажа дека МТСП веќе постапува во однос на проверките на градинките за вакцинирани и делумно вакцинирани деца против голема кашлица. - Инспекциските...