Ознака: Фонд на холокаустот на Евреите

„Мазал тов“ – изложба за еврејските свадби во Македонија меѓу двете...

Во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија, на 19 мај 2023 година, беше отворена изложбата „Мазал тов“ - Еврејските свадби во Македонија...

Евреите во Македонија се згрозени од регистрaцијата на здружението „Цар Борис...

Еврејската заедница и Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија се згрозени и навредени од регистрaцијата на здружението „Цар Борис Трети“ од Охрид и...